Вижте всички статии

Какви са актуалните модни тенденции при банските през лято 2017?

Тя е Антония Йорданова. На много от вас е позната от телевизионния екран и предаването „Преди обед” по bTV ,  където Туна, както я наричат близките, подготвя специално за зрителите ценни и полезни съвети за стил. За други, сигурно е позната като дизайнер и собственик  на модния бранд KNAPP.  Независимо обаче откъде познавате, знаете или просто сте виждали Антония, то със сигурност сте наясно, че модата е нейното вдъхновение и страст.  Именно затова я поканихме в блога на My lingerie by Provoke и й благодарим,че откликна на поканата ни, за да ни сподели важни съвети и насоки за актуалните летни тенденции при банските костюми и плажните аутфити.


Фотограф: Мирa Дерменджиева

​​​

1.) Какви са актуалните модни тенденции при банските през лято 2017?

 

 Както при облеклото, така и тук, смятам, че е генерална грешка да се мисли за тенденции. Има няколко теми, които винаги изглеждат адекватно - етно мотивите, флоралните принтове на цветна основа, геометрия, но не е  нужно да мислим за това какво е модерно на всяка цена. Ако трябва все пак да поставя акцент на нещо в този сегмент, то това са целите базови модели бански, които свързваме с инвазията им през 80-те.

 

2.) Ако не сме с перфектни форми, какъв модел бански трябва да си изберем?

 

Това е строго специфично решение, според съответната специфика - няма универсална истина! Прави ми впечатление, че има няколко модела горнища, например, които нямат вариант, в който да стоят добре - не съществува такъв бюст! Въпреки това се харесват масово и ги виждам твърде често - такива са тези с “прищипване” в средата и набор. Все пак има някакви относителни “правила”-по-едрият бюст е тежък и е добре да изберем за него горнище или цял модел с банели, но не и с подплънка; малкият бюст може да изглежда добре и в по-момичешките, тип “триъгълници”,  и в модели с много подплънки, по-късите крайници имат нужда от по-изрязани долни части, а липсата на талия няма да можем да компенсираме с долна част от по-ретро решенията, даже напротив! Най-коварни, обаче остават целите, fashion модели, които са с множество срязвания и детайли и всяко несъвършенство може да се превърне в много по-голям проблем, отколкото реално е.

 

 

3.) Кои са цветовете, които през лято 2017 трябва да си изберем за плажния ни аутфит?

 

И тук смятам, че не съществува правило и “трябва”. Всичко е въпрос на настроение и концепция - при всички случаи ще ви направи впечатление изобилието от жълто, оранжево и фуксия, но има и доста по-специални и неочаквани решения, като милитъри зелено и сиво, които съм сигурна, че малко жени биха избрали и това ги прави мои, некомерсиални и провокативни по свой начин.

 

4.) Какво би препоръчала на дамите, за да изглеждат ослепително на плажа?
 

За всяка жена “ослепително” е въпрос на личен прочит и разбиране. Има чудесни козметични продукти, които подпомагат буквално ослепилната визия - златни частици, озаряващ ефект… ако дори на плажа не сме склонни да се откажем от тях, смятам, че те са доста добро решение.

 

5.) Кои са най-неподходящите аксесоари и визии за плажа, които трябва да избягваме?
 

Ако не е допусната грешка още при избора на модел бански, то останалите такива можем да търсим най- често в съотношението повод/визия, тъй като може да се получи пренатрупване на аксесоари и по този начин да индикираме желание на всяка цена да бъдем център на внимание и че сме излезли от контекста на ваканцията. Иначе има готини и свежи начини да добавим по нещо към избраната стилистика и да си доставим удоволствие без да сме нелепи.

 

6.) Какво ще посъветваш клиентките на My lingerie by Provoke, за да се чувстват уверени и секси по бански на плажа?
 

 Винаги да избират бански, който  е подходящ за фигурата и да не изпадат в крайности - да се харесват също е добро начало!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари